28 Ağustos 2014 Perşembe

AUSSIE STYLE


Rahatıma düşkünlüğümden kaç defa bahsettim bende bilmiyorum. İşte bu kombinde benim bu özelliğimin bir göstergesi. Yırtık pantolonlar ve flip floplara olan ilgim ilk defa, bundan 10 sene önce dil eğitimi için gittiğim Avustralya'da başlamıştı. Her ne kadar flip floplar onlar tarafından yaz-kış, yağmur- çamur her havada giyilse de, ben bu stili ancak yazın (hatta sadece yazlık mekanlarda) uyguluyorum. 

Umarım, bu posttaki tamamen makyajsız ve doğal halim  hoşunuza gitmiştir :)


Tee - Tshirt: Click here / Buradan
Jean: Zara
Flip flop: Reef
Shades: Tru- Trussardi







26 Ağustos 2014 Salı

MAXI SUMMER


Herkese iyi haftalar. 

Instagramdan takip edenler biliyordur. Bir süredir, eşimle beraber ailemin yanında Marmaris'te tatil yapıyorduk. İkimizde çok yoğun çalıştığımız için bu tatil bize tam anlamıyla ilaç gibi geldi. Bolca dinlendik ve denizin keyfini çıkardık. Tabi bu sırada bloğumuda biraz ihmal ettim o yüzden gelir gelmez orada yaptığımız çekimi yayınlamaya karar verdim. 

Genelde, bloğumda yeni aldığım kıyafetleri yayınlamaya çalışıyorum ama bu seferki elbisem en az 4 senelik ve ben bu kadar severek defalarca giydiğim elbiseyi daha önce nasıl buraya koymadım onu bilmiyorum :) Neyse, çenem fazla düştü, artık susuyorum :P




Dress / Elbise : Forever 21
Flats / Sandaletler: Enzo Angiolini
Bracelet / Bileklik: Boyner
Shades / Gözlük: Tru Trussardi











13 Ağustos 2014 Çarşamba

YARDLEY ÜRÜNLERİ İNCELEME


Gratis, yurt dışından ithal ettiği ürünler arasına bir yenisini daha ekledi. İngiltere'den ithal Yardley vücut bakım ürünlerini artık Gratis'lerde bulabilirsiniz. 

Yardley ürünleri, içeriğinde bulunan E vitamini, Q10, Shea ve Badem yağı ile cildi beslemenin yanı sıra yaşlanmaya karşı geciktirici etki göstermeyi vaat ediyor.


Şakayık, papatya ve mavi orkide koku seçenekleri bulunan Yardley ürünleri içinden ben Mavi Orkide kokulu olanını kullanıyorum. Diğer seçenekleri denemedim ama mavi orkidenin hafif ve etkileyici kokusunu sevdim, ayrıca özellikle yaz aylarına yakıştırdım.


Vücut losyonu ile ilgili, vücuda sürüldüğü anda çok hızlı bir biçimde emildiğini ve yapış yapış yağlı his bırakmadığını söyleyebilirim. Duş jeli ise güzel kokusunun yanı sıra cildi nemlendirmesi ile benden artı not aldı.


İçerik incelemeden çok anlamadığım için merak edenler olursa fotoğraflarını paylaşıyorum. Yalnız dikkatimi çeken iki şeyden biri vücut losyonunun formulünde doğal yağlara da yer verilmesi, diğeri ise paraben içermesi oldu.

11 Ağustos 2014 Pazartesi

PERFECT SUMMER DRESS - CHOIES


Bloğumu takip edenler rahatıma ne kadar düşkün olduğumu biliyorlardır. Bir yandan rahatına düşkün olup bir yandan da kokoşluğu elden bırakmamaya çalışmak gerçekten zor bir iş :) İşte o yüzden, yazlık elbise seçerken dikkat ettiğim bazı ufak detaylar var. Bu elbise, benim "mükemmel yaz elbisesi" tanımıma birebir uyduğu için burada görünce aldım. İlk defa, internetten aldığım bir elbise resimde göründüğünden daha güzel çıktı. Sadece astarı inceydi onu da terzide değiştirince mükemmel oldu.

Benim için ideal yazlık elbise;

- Vücuda yapışıp bunaltmamalı, tiril tiril kumaşıyla rahat olmalı,
- Desenleriyle, rengiyle enerji vermeli,
- Öyle çok mini olmamalı, vırt zırt çekiştirmek gerekmemeli

Bir elbise, eğer tüm bu özellikleri taşıyor birde üstüne şık olabiliyorsa işte benden tam notu almış demektir.


Dress / Elbise : Click Here / Burada
Heels / Ayakkabı : Mango
Shades / Gözlük: Tru Trussardi












7 Ağustos 2014 Perşembe

SİVİLCE PROBLEMİNE VE LEKELERE KARŞI DOĞAL MASKE


Annemden öğrendiğim ve son zamanlarda sivilce ve sivilce lekelerimle baş etmemde bana büyük yardımı dokunan doğal maskemi (sırrımızı) bugün sizlerle paylaşmaya karar verdim. 

Maskenin nasıl hazırlanacağı ve uygulanacağına geçmeden önce içeriğindeki iki ana madde, inci tozu ve kil ile ilgili kısacık bilgi vermek istiyorum. 


İnci Tozu : İçerindeki bir çok amino asit ve doğal mineraller sayesinde cildin elastikiyetini artırıyor, kırışıklıkların giderilmesine yardımcı oluyor ve ciltteki renk eşitsizliklerinin giderilmesini sağlıyor. Cildinde sivilce problemi olmayanlarda önereceğim maskeyi kil kullanmadan yaparlarsa kırışıklık ve lekeler için etkili olacaktır.

Kil : Sivilce problemlerine ve cilt tonu eşitsizlikleri ile lekelerde etkilidir. Birçok kozmetik üründe de kil ve inci tozu gibi cilt tonunu eşitleyici doğal maddeler kullanılıyor. Fakat, genelde hazır ürünlerde bu tür değerli doğal maddeler eser miktarda kullanıldığından aktardan alıp kendi hazırladığımız maske çok daha etkili olduğunu görebiliyoruz.


Gelelim maskemizin malzemelerine;

- 1 çay kaşığı inci tozu,
- 1 çay kaşığı kil
- 1 tatlı kaşığı yumurta akı
- 1 çay kaşığı su

Yukarıda saydığım malzemeleri 1 kabın içinde hepsi karışıp aşağıdaki gibi homojene yakın bir hale gelene kadar karıştırıyoruz. Temizlenmiş, hatta mümkünse peeling yapılmış (yüzünüzde sivilce varsa peeling yapmamalısınız, çünkü bu sivilcelerin yayılmasına sebep olur) cilde uyguluyorsunuz. Maske tamamen kuruyana kadar yaklaşık 20 dakika kadar bekleyip ılık su ile yıkıyorsunuz.


Maskeyi haftada 2 defa uygularsanız cildinizde fark yaratır bir değişiklik olduğunu göreceğinizi tahmin ediyorum. Ben üşengeç biri olarak, ancak haftada 1 uyguluyorum, yinede sonuçlarından çok memnunum.

Sizin böyle doğal sırlarınız var mı? Paylaşırsanız çok sevinirim.

1 Ağustos 2014 Cuma

MY MATE


Herkesin geçmiş bayramını kutlarım. Umarım, sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmişsinizdir. Biz bayramda İstanbul'da kalan azınlığın içindeydik. İstanbul, (özellikle trafik) Bayramda ayrı bir güzeldi. Havanın sıcaklığını saymazsak güzel bir tatil geçirdiğimizi söyleyebilirim. 

Bloğumu sürekli takip edenler Mate ile daha önce tanışmışlardır. Fakat, henüz yeni tanışacak olanlar için eşimin bitanecik oğlundan biraz bahsedeyim. Kendisi ırkının tüm özelliklerini taşıyan hafif tembel birazcık aksi ve inatçı bir Bulldog. Bayram tatili dolayısıyla kendisiyle bol bol zaman geçirme fırsatımız oldu. Hal böyle olunca, bu rahat yaz kombinim için bana eşlik etmesini istedim, o da uykusundan fedakarlık edip beni kırmadı :))

Yaz için böyle rahat pantolon arayanlar, buradan bakabilirler. Üstelik şu an indirimde ;)



Pants / Pantolon: Click here / buradan
Tee / T-shirt : Mango
Slippers / Terlik: Topshop